Kilo’s illegaal vuurwerk aangetroffen in schuur

dinsdag 27 december 2016

Dordrecht - Dat het afgaan op je onderbuik gevoel niet verkeerd is, bleek afgelopen nacht op de Satellietstraat. Daar stond een man, die zich verdacht gedroeg tussen twee geparkeerd staande auto’s. Agenten vonden dat vreemd en zochten de man op. Ze troffen hem aan in een schuur. Net als kilo’s illegaal vuurwerk.

Surveillerende agenten zagen op de Satellietstraat van een afstand een persoon tussen twee geparkeerde auto’s staan. Gezien het tijdstip van 05.15 uur was dit opvallend en dachten zij aan een auto-inbreker.

Toen zij hun auto parkeerden, was de man echter verdwenen. Wel stond het raam van één van de voertuigen open en kon het dus niet anders dan dat de man in de buurt moest zijn. Hij werd na een korte zoektocht gevonden in de achtertuin van een nabij gelegen woning. Maar na het zien van de politie rende de man een schuur in. Daar bleek nog iemand zich schuil te houden. Nadat beide mannen gesommeerd waren naar buiten te komen, controleerden de agenten in aanwezigheid van het tweetal, het voertuig. Daarin vonden zij twee grote dozen met illegaal vuurwerk.

Vanwege het vermoeden dat er in de schuur nog meer vuurwerk zou liggen, stelden de agenten ook daar een onderzoek in. In de schuur lagen nog eens 14 dozen met levensgevaarlijk illegaal vuurwerk opgeslagen.

De 26-jarige Dordtenaar en 28-jarige man uit Papendrecht zijn aangehouden. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Nog een paar dagen en dan is het alweer 2017. De afgelopen weken is extra aandacht besteed aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Ook zijn er acties geweest, gericht op het voorkomen van overlast door vuurwerk.

Wist jij dit al? Jaarlijks worden zo’n 1500 jongeren door de politie naar HALT gestuurd omdat zij zich niet aan de regels rondom vuurwerk houden. Ook dit jaar geeft HALT zo’n duizend voorlichtingen aan kinderen zodat ze weten wat de regels zijn. Bijna de helft van de vuurwerkslachtoffers stak zelf geen vuurwerk af. Letsel veroorzaakt door illegaal vuurwerk is heftiger dan het letsel veroorzaakt door goedgekeurd vuurwerk. Illegaal vuurwerk is niet alleen gevaarlijk maar ook verboden. Heb je het toch in je bezit dan ben je strafbaar. De politie treedt op tegen handel en bezit.

Illegaal vuurwerk wordt op de meeste gekke en onveilige plekken opgeborgen in huis. In Dordrecht bleek het opgeslagen in een schuur achter een woonhuis. Levensgevaarlijk voor huisgenoten en buren! Ken jij vuurwerkbommenmakers? Of weet jij waar illegaal vuurwerk is opgeslagen? Voorkom ellende en meld dit bij de politie of meld misdaad anoniem 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Papendrecht | 112 alarmeringen Papendrecht | Goedkoop Tanken in Papendrecht | Supermarkten in Papendrecht | Weerbericht Papendrecht