Agenten lichtgewond na levensgevaarlijke actie motorrijder

dinsdag 21 februari 2017

Dordrecht - Twee agenten van de politie in Dordrecht zijn op 18 februari lichtgewond geraakt bij de aanhouding van een agressieve motorrijder.

De twee agenten zagen de motorrijder rond 16.25 uur op de Spuiboulevard een zogenaamde burn-out maken.  Daarbij geeft de motorrijder vol gas en draait het achterwiel op volle toeren. Tegelijkertijd houdt de bestuurder de voorrem vast, zodat de motorfiets stil blijft staan. Het slippende achterwiel veroorzaakte een flinke rookwolk met dito stank en lawaai.

Ziekenhuis

Toen de motorrijder de agenten zag, ging hij er snel vandoor en reed via de Van Godewijckstraat en Beverwijckstraat  de Singel op. Vervolgens reed hij door de tunnel de wijk Oud Krispijn in. Op de Hugo de Grootlaan werd de motorijder door twee politieauto’s klemgereden.  Eén agent pakte de motorrijder vast om hem aan te kunnen houden, maar de verdachte reed weg, waardoor de agent op de grond viel. Een andere agent lukte het wel de motorrijder naar de grond te werken en aan te houden. Bij de aanhouding liepen de agenten een gekneusde duim en een pijnlijke  pols op, waarvoor ze beiden naar het ziekenhuis moesten. 

Projectiel

Een burn-out met een motorfiets is levensgevaarlijk. Wie de macht over het stuur of de controle over de voorrem verliest , maakt van zijn motorfiets een projectiel en daarmee een potentieel dodelijk wapen. De bestuurder is dan ook aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en zijn rijbewijs is ingenomen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Papendrecht | 112 alarmeringen Papendrecht | Goedkoop Tanken in Papendrecht | Supermarkten in Papendrecht | Weerbericht Papendrecht