Driemaal beroving tas op één dag in Dordrecht; politie zoekt getuigen

dinsdag 14 februari 2017

Dordrecht - Zondag 13 februari zijn drie vrouwen in Dordrecht beroofd van hun tassen. De politie onderzoekt of het gaat om dezelfde dader en is op zoek naar getuigen.

Het 61-jarige slachtoffer liep zondagochtend rond negen uur naar haar auto die in de Voorstraat geparkeerd stond. Zij zette haar tas op de achterbank en wilde instappen toen er opeens een man naast haar auto stond. Hij opende het portier, griste haar tas van de achterbank en rende daarna direct richting centrum, vermoedelijk richting de Heer Heymansuysstraat of Marienbornstraat.

De politie is op zoek naar mensen die rond negen uur ‘s morgens een man hebben zien rennen in de Voorstraat, Heer Heymansuysstraat of Marienbornstraat met de tas van de vrouw. Het gaat om een grote, witte tas met een bruin/groen takkenmotief erop. 

Omstreeks elf uur wordt een 87-jarige Dordste beroofd in de Krispijntunnel.  Lopende door de tunnel zag de vrouw even verderop een man met een zwarte fiets in de hand staan. Toen de dame hem passeerde, rukte hij haar schoudertas van haar nek. Vervolgens fietste hij richting centrum met zijn buit.

Rond half vier ’s middags is het opnieuw raak in de Krispijntunnel. Een 22-jarige Dordste liep eveneens door de tunnel toen zij een man passeerde. De man, die lopend was, pakte haar tasje vast en wilde deze losrukken. De vrouw hield echter ook stevig vast. Uiteindelijk brak de riem waardoor de man met haar tas kon wegrennen. De vrouw zette de achtervolging in, maar raakte de man bij de Bellevuestraat helaas uit het zicht. 

De politie onderzoekt of het in alle drie de gevallen om dezelfde dader gaat. De politie komt graag in contact met getuigen die op genoemde locaties of tijdstippen de dader voorbij hebben zien komen. Heeft u informatie die relevant kan zijn, neemt u dan contact op met het High Impact Team van district Zuid-Holland Zuid via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kan dit ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Papendrecht | 112 alarmeringen Papendrecht | Goedkoop Tanken in Papendrecht | Supermarkten in Papendrecht | Weerbericht Papendrecht